Gevonden worden op Pinterest met Pin je plek

Pinterest is een inspiratiezoekmachine waarmee je in beeld kunt komen bij jouw doelgroep én ontzettend veel traffic naar je eigen website kunt genereren. Wist je dat 3,5 miljoen Nederlanders Pinterest gebruiken? En dat 1 miljoen (!) Nederlanders het gebruikt om inspiratie te zoeken over reizen? Pin je plek geeft advies aan (toeristische) bedrijven en maakt content voor een succesvolle Pinterest strategie. Gevonden worden op Pinterest betekent namelijk heel veel bezoekers op jouw website!

Pinterest zakelijk inzetten

Wil jij Pinterest zakelijk inzetten als bedrijf, maar weet je niet goed hoe Pinterest werkt? Pin je plek helpt je met Pinterestmarketing. Of het nu gaat om een succesvol account opzetten, de juiste Pinterest strategie bepalen of pins maken voor jouw bedrijf.

Ook als je graag zelf aan de slag wil met Pinterest, helpt Pin je plek je op weg. Bijvoorbeeld met een Account Scan of praktisch e-book. Gevonden worden op Pinterest is namelijk helemaal niet moeilijk, als je eenmaal weet hoe dit werkt. Sterker nog, in tegenstelling tot Facebook en Instagram, kun je met Pinterest zelfs organisch heel veel traffic naar jouw website genereren. Helemaal gratis!

Pinterestmarketing voor toeristische bedrijven

Pinterest is een geweldige marketingtool voor allerlei bedrijven. Waaronder toeristische bedrijven. Pin je plek heeft een achtergrond in toerisme en recreatie en weet dus precies wat werkt om jouw plek op Pinterest onder de aandacht te brengen!

Voor welke bedrijven is Pinterest nog meer interessant?

Niet alleen in toerisme, recreatie en vrije tijd is Pinterest interessant. Bied jij een product of dienst voor consumenten op een van de volgende gebieden, dan is Pinterest een must:

 • Huisinrichting en doe-het-zelf
 • Vermaak & entertainment (zoals films en boeken)
 • Educatie
 • Mode & beauty
 • Eten & drinken
 • Gezondheid
 • Bruiloften
 • Tuinieren
 • Sport
 • Ouderschap

Dit zijn namelijk dé belangrijkste categorieën waar mensen naar zoeken op Pinterest. Bereik jij jouw doelgroep al met pins van jouw bedrijf?

Download de gratis checklist ‘Hoe word ik gevonden met Pinterest?’

Geen sociale media, maar een inspiratie zoekmachine

Pinterest werkt anders dan sociale media als Facebook en Instagram. Het aantal volgers is namelijk niet belangrijk. Ook interactie is niet nodig. Klinkt dat al als een verademing? Dan wordt het nog beter: je content op Pinterest (‘pins’) blijft namelijk weken, of zelfs maandenlang zichtbaar! Pinterest-gebruikers zijn bovendien juist op zoek naar inspiratie. Die jij ze als bedrijf kan geven. Doe er je voordeel mee!

Bedrijfsaccount inrichten op Pinterest

Pin je plek hanteert 3 stappen voor een succesvolle Pinterest-strategie:

 1. Een bedrijfsaccount opzetten en optimaal inrichten
 2. Eigen pins toevoegen, voorzien van jouw huisstijl, goede zoekwoorden en een url
 3. Relevante content op je website plaatsen om naar te linken

Ook gevonden worden op Pinterest met Pin je plek!