Pinterest voorspelt: de reistrends in 2021

pinterest reistrends 2021

Pinterest is de ultieme plaats waar wordt gezocht naar ideeën voor in de toekomst. Met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers wereldwijd ziet Pinterest dan ook als één van de eersten welke zoekopdrachten beginnen toe te nemen. Net als vorig jaar heeft Pinterest hun ‘Pinterest Predicts‘ uitgebracht. Wat worden de trends op het gebied van o.a. wonen, eten & drinken, mode én reizen? Ze noemen dit zelf niet de trends, maar de not-yet-trends. Zoals ze bij Pinterest zelf zeggen: ‘Voordat je het ergens anders ziet, zie je het hier’.

Reistrends 2021 volgens Pinterest

In deze blog licht ik alvast de reistrends van 2021 er voor je uit. Ja, ook in een jaar dat we beginnen zonder de mogelijkheid van buitenlandse reizen, stopt onze (online) zoektocht naar mogelijkheden in onze vrije tijd namelijk niet.

De droomreis is groter en luxer dan ooit

Ook al kunnen we er nu alleen over dagdromen, dit betekent blijkbaar niet dat we stoppen met zoeken naar droomreizen. Op Pinterest zoeken mensen nog steeds naar hun hypothetische vakantie. En die is vaak luxe. Het platform registreerde 7x zoveel zoekopdrachten naar droomvakanties en een 50% toename van zoeken naar luxe vakanties. Het lijkt erop dat we graag even doorsparen voor een fantastische reis zodra het weer kan.

zoekopdrachten en zoektrends op Pinterest in 2021 - wat worden de reistrends (voorspelling)

Weg van drukte: we willen bergen en bossen

Het is natuurlijk niet zo gek tijdens een pandemie dat mensen liever de rust opzoeken dan massaal bezochte bestemmingen. Dit is ook duidelijk terug te zien in zoekopdrachten. Reizen naar bergrijke omgevingen (+35%) en resorts in de bossen (een verdubbeling) springen eruit. Tripjes naar nationale parken en natuurgebieden doen het komend jaar goed.

Eropuit als een nomade

Het stadsleven (tijdelijk) verruilen voor een natuurhuisje in het bos. De mogelijkheid van remote werken aangrijpen om een andere omgeving op te zoeken. Dat gaan we steeds meer zien in 2021. Vrijheid en ruimte, ook al is het dichtbij huis. Op zoek naar een bloemenveld of samen naar de sterrenhemel staren, aan het zoekgedrag op Pinterest te zien.

Eigen vervoer (en verblijf… én vermaak)

Ook deze voorspelde trend is niet heel vreemd, want logischerwijs gaan veel mensen nu liever met eigen vervoer op pad. Er wordt veel meer gezocht naar ideeën voor het inrichten van de caravan of camper. Een grappige ontwikkeling is dat ook de eigen auto een verlengstuk wordt van persoonlijke ruimte en een onderdeel van recreatie (wie heeft er met Sinterklaas of Kerst al een drive through experience meegemaakt?). Er wordt gezocht naar drive in bioscoop en andere date ideeën voor in de auto, en zelfs naar de ‘car man cave’.

Ik ben benieuwd of ook in Nederland de mannen komend jaar massaal naar de auto vluchten (of verjaagd worden, nu we elk vrij kamertje als thuiswerkkantoor moeten opofferen…? :)) voor het inrichten van hun man cave. Vorig jaar had Pinterest maar liefst 8 van de 10 voorspellingen goed. En dát in wat misschien wel als het raarste jaar ooit de boeken ingaat. Wie bovenop de nieuwe ontwikkelingen zit, doet er dan ook goed aan om Pinterest in de gaten te houden!

Hoe speel je hier als bedrijf op in?

Maak gebruik van deze trends-to-be! Ook nu er (nog) niet geboekt wordt. Luxe accommodaties: maak ‘pinners’ lekker met hun droomverblijf voor als het weer kan. Ieder vakantiepark, hotel, camping of andere verblijfsaccommodatie in een natuurlijke of rustige omgeving: dit is preciés wat je nu op Pinterest wil laten zien. Onthoud dat mensen op Pinterest zoeken naar ideeën voor de toekomst. Loop dan ook een paar maanden voor met je content, en ga nu al volop aan de slag voor seizoen 2021.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

pinterest reistrends 2021