Word gevonden op Pinterest met Pin je plek

Pinterest wordt dagelijks door 892.000* Nederlanders gebruikt als visuele inspiratie-zoekmachine. Het mooie is: je kunt zelf afbeeldingen (‘pins’) toevoegen. Zo kun je als bedrijf dus zorgen dat je zichtbaar wordt op Pinterest. En nog beter: dat jouw doelgroep rechtstreeks doorklikt naar jouw eigen website. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? 

Wat heb je nodig om gevonden te worden op Pinterest?

   1.  Een aantrekkelijk en goed ingericht account
   2.  Pins van jouw bedrijf die gevonden, gezien, bewaard én aangeklikt worden
   3.  Content en blogs die bezoekers naar jouw website trekken

Pin je plek is dé Pinterest-expert die jou hierbij helpt. Of je nu zelf aan de slag wil met Pinterest, of hulp wil bij het opzetten van de beste strategie.

1. Een aantrekkelijk en goed ingericht account

Zelf aan de slag met de Account Scan

Bepaal het startpunt van de beste Pinterest-strategie voor jouw bedrijf met de Account Scan van Pin je plek. Je ontvangt een persoonlijk advies met concrete actiepunten voor het opzetten van een succesvol account voor jouw bedrijf of merk. Wil jij zelf aan de slag met Pinterest?

Je account laten opzetten en beheren

Je kan ook het opzetten van jouw Pinterest-account volledig overlaten aan Pin je plek. Je account is in 1 maand startklaar om bij jouw doelgroep in beeld te komen. Of kies een pakket van 3 of 6 maanden voor optimaal succes. Wil jij je Pinterest-succes helemaal voor je geregeld hebben?

2. Pins die gevonden, bewaard én aangeklikt worden

Pin je plek zorgt dat jij elke dag pins plaatst

Content plaatsen op Pinterest is anders dan op Facebook of Instagram. Er is geen interactie en volgers zijn niet zo belangrijk. Content (pins) blijven zelfs maandenlang zichtbaar in zoekresultaten! Toch is het ook op Pinterest belangrijk om actief nieuwe content te blijven toevoegen. Pin je plek verzorgt Pinterestbeheer op maandelijkse basis.

3. Content en blogs die bezoekers naar jouw website trekken

Pin je plek is tekstschrijver en blogger

Het mooie van Pinterest is dat mensen rechtstreeks kunnen doorklikken naar de website van jouw bedrijf. Pinterest is een enorme traffic booster én een succesvolle Pinterest-strategie zorgt voor conversie. Je doet dit door het maken van inspirerende en prikkelende pins, die verwijzen naar relevante content op je website.

Heb je nog niet de juiste content op je website? Pin je plek is niet alleen Pinterest-expert, maar ook tekstschrijver en blogger. Ik optimaliseer online content met de methode van de cursus ‘Schrijven voor het brein‘.

* Cijfers over het gebruik van Pinterest in Nederland zijn afkomstig uit het Nationale Sociale Media Onderzoek 2021 van Newcom Research.