Waarom Pinterest voor toeristische bedrijven

Pin je plek is expert op gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd. Deze sector wordt op Pinterest momenteel nog vooral gedomineerd door bloggers en influencers. En dat terwijl Pinterest door 1 miljoen Nederlanders* wordt gebruikt om inspiratie op te doen over reizen en dagjes uit! Voor bedrijven is daar nog zoveel te halen. Met een achtergrond in leisure weet Pin je plek precies waar jouw potentiële gast naar op zoek is.

Hieronder geef ik je 10 redenen waarom toeristische bedrijven met Pinterest aan de slag moeten.

Pin je plek en word gevonden!

Pinterest inzetten als bedrijf - voor bedrijven in toerisme, recreatie en vrije tijd

Waarom Pinterestmarketing inzetten in toerisme en recreatie

Ook een succesvol Pinterest account opzetten voor jouw plek?

Pin je plek is dé Pinterest-expert op het gebied van leisure

Logo Pin je plek cirkel

Met een achtergrond in recreatie & toerisme én marketing & communicatie weet Pin je plek precies hoe vrijetijdsbedrijven het maximale uit Pinterest kunnen halen.

De Pinterest-expertise van Pin je plek is ontstaan als blogger Vrolijke Fladderaar. Door Pinterest in te zetten schoot het bezoek van de reisblog binnen enkele maanden van 2.000 naar bijna 20.000 bezoekers. Pin je plek wil dit ook voor bedrijven mogelijk maken.

Verbazend genoeg zijn er nog maar weinig toeristische bedrijven die Pinterest als marketingtool inzetten. Zij blijven worstelen met Facebook en Instagram, en laten daarmee duizenden (gratis!) directe websitebezoekers liggen. 

Lees hier welke 3 dingen je nodig hebt om ook gevonden te worden op Pinterest.

Wat levert Pinterest jou op?

Doe de check & ontdek in 1 minuut of Pinterestmarketing interessant is voor jouw bedrijf

Twijfel je of jij ‘iets met Pinterest kan’? Doe dan eenvoudig deze check en je weet direct of het de moeite waard is om met Pinterestmarketing aan de slag te gaan.

* Cijfers over het gebruik van Pinterest in Nederland zijn afkomstig uit het Newcom Nationale Sociale Media Onderzoek. De cijfers mbt zoekgedrag naar reizen komen uit de Pinterest Audience Insights (januari 2020).