Waarom Pinterest voor toeristische bedrijven

Pin je plek is expert op gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd. Deze sector wordt op Pinterest momenteel nog vooral gedomineerd door bloggers en influencers. En dat terwijl Pinterest door 1 miljoen Nederlanders* wordt gebruikt om inspiratie op te doen over reizen en dagjes uit! Voor bedrijven is daar nog zoveel te halen. Met een achtergrond in leisure weet Pin je plek precies waar jouw potentiële gast naar op zoek is.

Hieronder geef ik je 10 redenen waarom toeristische bedrijven met Pinterest aan de slag moeten.

Pin je plek en word gevonden!

Waarom Pinterestmarketing inzetten in toerisme en recreatie

Ook een succesvol Pinterest account opzetten voor jouw plek?

Pin je plek is dé Pinterest-expert op het gebied van leisure

Met een achtergrond in recreatie & toerisme én marketing & communicatie weet Pin je plek precies hoe vrijetijdsbedrijven het maximale uit Pinterest kunnen halen.

De Pinterest-expertise van Pin je plek is ontstaan als blogger Vrolijke Fladderaar. Door Pinterest in te zetten schoot het bezoek van de reisblog binnen enkele maanden van 2.000 naar bijna 20.000 bezoekers. Pin je plek wil dit ook voor bedrijven mogelijk maken.

Verbazend genoeg zijn er nog maar weinig toeristische bedrijven die Pinterest als marketingtool inzetten. Zij blijven worstelen met Facebook en Instagram, en laten daarmee duizenden (gratis!) directe websitebezoekers liggen. 

Lees hier welke 3 dingen je nodig hebt om ook gevonden te worden op Pinterest.

Benieuwd waarom Pinterest zo interessant is voor bedrijven? De voordelen van Pinterest zakelijk inzetten op een rijtje

NIEUW!

Zelf aan de slag met e-book 'Pinterest en de Customer Journey'

Wist je dat je Pinterest kunt inzetten tijdens álle stappen van de ‘Customer Journey’? Wil je zelf aan de slag met Pinterest en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit handige en duidelijke e-book geeft concrete tips en bruikbare ideeën om jouw doelgroep te bereiken met Pinterest. Speciaal geschreven voor bedrijven in toerisme, recreatie en vrije tijd.

* Cijfers over het gebruik van Pinterest in Nederland zijn afkomstig uit het Newcom Nationale Sociale Media Onderzoek. De cijfers mbt zoekgedrag naar reizen komen uit de Pinterest Audience Insights (januari 2020).