Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op! 

Pin je plek kan je hier op twee manieren bij helpen. De Account Scan is er voor bedrijven die graag willen weten wat ze met Pinterest kunnen doen, en wat daarbij de beste strategie is. Met het praktische adviesrapport kun je zelf aan de slag. Pin je plek kan ook je account volledig voor je inrichten. Je krijgt dan een startpunt met minimaal 10 borden en 100 pins, en een eigen pin template. 

Pinterest is heel goed inzetbaar om (organisch) verkeer naar je website te laten groeien. Dit gebeurt echter niet van de ene op de andere dag. Meestal is bij een actieve accountstrategie binnen 3 maanden resultaat zichtbaar. Pin je plek raadt aan om minimaal 3 tot 6 maanden actief met Pinterest aan de slag te gaan. 

Ja, de diensten van Pin je plek zijn zo ingericht dat ze elkaar aanvullen en versterken. De Pin je plek strategie omvat 3 stappen: (1) het account inrichten, (2) maandelijks pinnen en (3) content verzorgen die gevonden, bewaard én aangeklikt wordt.

Zowel bij het inrichten van je account als bij het maandelijks pinnen door Pin je plek zit het ontwerpen van een eigen pin template en het maken van een aantal pins inbegrepen. Wil je de pins liever zelf ontwerpen? Dat kan ook! Je krijgt dan van Pin je plek advies en concrete ideeën voor het maken van succesvolle pins voor jouw bedrijf en doelgroep. Bij maandelijks pinnen geldt een gereduceerd tarief wanneer je zelf de eigen pins aanlevert.

Dit hangt er vanaf. Pinterest is er in principe op ingericht om inspiratie te delen. Voorheen was het daarbij voor het algoritme van het platform belangrijk om niet alleen je eigen content te delen, maar ook die van anderen te ‘pinnen’. Begin 2020 heeft Pinterest echter aangegeven dat nieuwe content belangrijker wordt. Dit is gunstig voor bedrijven. Wel betekent het meer werk: een nieuwe pin maken kost meer tijd dan bestaande pins delen.

Voor veel toeristische bedrijven past het delen van andere pins echter prima in een Pinterest-strategie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het delen van blogs van inluencers en tips wat er nog meer te doen is bij jouw locatie. Het standaard uitgangspunt van Pin je plek is een mix van eigen en gedeelde content, in een bepaalde verhouding. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kunnen we dit aanpassen.

Pinterest gaat om plaatjes. Waarom is goede content dan zo belangrijk? Wat Pinterest zo krachtig maakt voor bedrijven, is dat aan iedere pin een webadres wordt gekoppeld. Mensen die jouw pin vinden, kunnen dus direct naar jouw website doorklikken. Een goed pin-ontwerp is dus belangrijk om te zorgen dat je gevonden én aangeklikt wordt. Maar ook de content waar naar wordt gelinkt is van belang. Een potentiële boeker wil immers op jouw website wél graag de inspiratie en/of informatie vinden die hij zoekt, waarmee je hem verleidt tot conversie. Heb je nog geen Pinterest-proof content op jouw website? Ook deze content kan Pin je plek verzorgen.

Pin je plek schrijft blogs voor jouw bedrijf én maakt daarbij de bijbehorende pins. Klik hier voor de mogelijkheden.

Win-win: schakel ook direct een onafhankelijke blogger in die jouw locatie op Pinterest promoot! Achter Pin je plek schuilt een tekstschrijver en blogger met een eigen reisblog: Vrolijke Fladderaar. Aan deze reisblog is een succesvol Pinterest-account gekoppeld. 

Zelf heb ik als blogger Pinterest ontdekt. Binnen 6 maanden vertienvoudigde mijn bereik! Deze ervaring combineer ik met mijn kennis van content en online marketing. Lees hier meer over mij.

Nee hoor. Alle diensten zijn ook voor andere bedrijven beschikbaar. Pinterest is lang niet alleen voor toeristische bedrijven interessant. De reden dat Pin je plek zich hierop richt, is haar specifieke kennis van de toeristische branche. Maar Pin je plek weet heel goed hoe Pinterest werkt, en deze kennis is ook toepasbaar op andere producten en diensten. Als tekstschrijver en marketeer heeft Pin je plek bovendien ruime ervaring met allerlei andere onderwerpen. 

Een traject van 1, 3 of 6 maanden loopt (heel verrassend :)) 1, 3 of 6 maanden. Maandelijks Pinterestbeheer loopt per maand. Er is geen minimaal aantal maanden en je zit dus nergens aan vast. 

Om je op weg te helpen, biedt Pin je plek de Account Scan. Je krijgt dan een persoonlijk advies over hoe jij Pinterest als bedrijf effectief kan inzetten. 

Of bestel mijn e-book vol tips om zélf aan de slag te gaan: Pinterest en de Customer Journey.

En je downloadt natuurlijk de gratis Pinterest checklist: Hoe word ik gevonden op Pinterest.